Tue. Jul 16th, 2024

Semmi haladás nem történt a kétfordulós polgármester-választás ügyében

Ezidáig semmi haladás nem történt a kétfordulós polgármester-választás és az előre hozott választások ügyében – jelentette ki szerda este Dacian Cioloş, miután találkozott Brüsszelben Ludovic Orban miniszterelnökkel.

,,Azon prioritások közül, amelyekről decemberben egyeztettünk, alig valósított meg valamit a kormány. Egy helyben topog a kétfordulós polgármester-választás és az előre hozott választások ügye, a diaszpóra számára elkülönített parlamenti helyek számának növeléséről pedig semmit sem lehetett hallani” – állapította meg Dacian Cioloş, aki ,,határozott politikai fellépést” vár a kormányfőtől ezek megvalósításáért.

A PLUS elnöke ugyanakkor emlékeztetett, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatását bizonyos feltételekhez kötötték. Ezek közé sorolta az igazságszolgáltatásban történő visszaéléseket vizsgáló speciális ügyészség felszámolását, a speciális nyugdíjak drasztikus megadóztatását, a nagyberuházások (autópályák, vasutak, kórházak) finanszírozását, és hangsúlyozta: ezek ügyében is ,,sürgősen döntéseket várnak”.

agerpres.ro