Tue. Dec 6th, 2022

Hegedüs Csilla: több uniós pénzt településeinknek, védelmet jogainknak!

Ki kell állnunk iskoláink, templomaink, műemlékeink, kulturális örökségünk védelmében. Felújított műemlékeink közösségünket erősítik, ezért meg kell harcolnunk a támogatásokért” – erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla Érmihályfalván.

Május 26-án arról döntünk, hogy megmaradnak-e a támogatások, amelyek által templomaink, iskoláink megújulnak, közösségeink erősödnek. Arról döntünk, hogy lesz-e európai kerettörvény, amely az őshonos kisebbségeket védi, használhatjuk-e szabadon anyanyelvünket, nemzeti szimbólumainkat” – hangsúlyozta a politikus, majd arra kérte a jelenlevőket, hogy az EP-választáson mutassuk meg közösségünk erejét, ne bízzuk másra Európa és Erdély jövőjét.

Európa akkor lesz erős, amikor összefog, amikor a mi közösségünk is gyarapodik, és itthon is jobban élnek az emberek. Erdély csak akkor fejlődik, ha az unió támogatja a településeinket, gazdáinkat, vállalkozásainkat és iskoláinkat. Mi olyan Európát szeretnénk, amely nem veszélyként tekint ránk, magyarokra, hanem megbecsül, támogat és megvéd minket. Mi erős Európát, fejlődő Erdélyt akarunk. Nekünk ez a jövőnk. Erről döntünk május 26-án. Ezért kell szavaznunk!” – szögezte le.