Fri. Mar 24th, 2023

Újraválasztották Vincze Lorántot a FUEN élére

Ismét bizalmat szavaztak Európa legnagyobb kisebbségi ernyőszervezetének küldöttei Vincze Loránt jelenlegi elnöknek, az RMDSZ jelöltjének. Vincze 2016 óta tölti be az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, a FUEN elnöki tisztségét, szombaton, június 15-én Pozsonyban, a FUEN 70 éves ünnepi kongresszusának küldöttgyűlésén egyetlen jelöltként nagy többséggel választották újra, így további három évig az ernyőszervezet elnöke marad.

A FUEN az utóbbi három évben szolidaritást vállalt a kisebb és az unión kívüli kisebbségekkel, a Minority SafePack kezdeményezéssel a kisebbségi jogokra helyezte a hangsúlyt, és tevékenysége láthatóbbá vált. A következő mandátumom alatt a FUEN a tagszervezetei és az európai kisebbségek igényeit szolgáló szervezetté kívánom alakítani, a lobbimunka folytatásával pedig eredményes és hatékony érdekérvényesítést tűzünk ki célul az európai politikai porondon is” – fogalmazott az újraválasztott elnök.

Vincze Loránt a 2019. május 26-i európai parlamenti választásokon EP-képviselői mandátumot szerzett az RMDSZ jelöltjeként, a két tisztséget párhuzamosan fogja betölteni.