Tue. Mar 5th, 2024

M. Ciolacu: ,,Egész biztos”, hogy a PSD bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen ebben a parlamenti ülésszakban

,,Egész biztos”, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) még ebben a parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt nyújt be a Ludovic Orban által vezetett kormány ellen – jelentette ki szerda este Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke.

Ciolacu szerint már a februárban kezdődő ülésszak elején megkezdik a szükséges aláírások gyűjtését.

A PSD vezetője úgy véli, hogy a liberálisok hosszabb kormányzása ,,túl magas költségeket jelentene Románia számára”. A PSD a bizalmatlansági indítvány benyújtásáig várja az alkotmánybíróság döntéseit is az általuk benyújtott óvások ügyében.

Ciolacu azt mondja: amennyiben az alkotmánybíróság úgy dönt, hogy alkotmányos jellegű jogi konfliktus alakult ki a kormány és a parlament két háza között a költségvetés felelősségvállalással történő elfogadása miatt, akkor a miniszterelnöknek le kell mondania.

Marcel Ciolacu szerint a bizalmatlansági indítványt a helyi választások előtt kellene benyújtani.

Arra a kérdésre, hogy a PSD köt-e szövetséget más pártokkal, azt válaszolta, hogy nem zárja ki semmilyen szövetség lehetőségét olyan politikai projektekhez, mint például a kormány megalakulása, illetve a helyi vagy parlamenti választások.