Sun. Jun 16th, 2024

Közlemény a Szövetségi Képviselők Tanácsáról

Az elmúlt két év többnyire a múltról és a védekezésről szólt az RMDSZ és a közösség számára egyaránt.  Az előttünk álló időszakban a jövőre és az építkezésre kell koncentrálnunk. A február 22-23. között sorra kerülő kolozsvári Kongresszusunk mottója: Szövetség a jövőért. A kongresszusnak, a szövetségi elnök megválasztásán túl az lesz a feladata, hogy jövőképet mutasson a közösségünknek, hogy meghatározza az RMDSZ legfontosabb közpolitikai törekvéseit az oktatás, a gazdaság, az infrastruktúra, az egészségügy és a társadalomszervezés terén. Mindezekhez erős Szövetségre és erős szövetségesekre van szükség – szakmai szervezetek bevonására, valós társadalmi konzultációra, befolyásos nemzetközi partnerekre.

A Kongresszuson európai parlamenti kampányunk következő szakasza is kezdetét veszi: sor kerül jelöltjeink vitájára (a kongresszust követő héten rangsoroljuk őket), elindítjuk a támogatói aláírások gyűjtését, bemutatjuk a választási programunk legfontosabb elemeit.

A májusi választások meg fogják határozni Európa jövőjét. Az Európai Unió nagy változások előtt áll: tőlünk is függ, hogy ennek a változásnak mi, magyarok a vesztesei vagy a nyertesei leszünk. 

Májusban eldől, hogy kik lesznek többségben: azok, akik támogatják az európai kisebbségvédelmi törvényt, vagy azok, akik semmibe veszik problémáinkat. Eldől az is, hogy kik vezetik majd az Uniót: azok, akiknek fontos, hogy több pénzből fejlődhessenek településeink, több pénz maradjon a gazdák kezében, vagy azok, akik csökkenteni akarják a finanszírozásokat.

Számunkra a tét egyértelmű, a cél világos: erős erdélyi és Kárpát-medencei magyar képviseletet akarunk, hogy beleszólhassunk az Európai Unió jövőjének alakításába – legyen szó támogatáspolitikáról, kisebbségvédelemről vagy migrációról. A magyar emberek érdeke, hogy Európa megerősödjön, és ezáltal Erdély tovább fejlődjön.

RMDSZ tájékoztató