Tue. Apr 23rd, 2024

Egyházi vezetőkkel egyeztetett a fiatalok EP-képviselőjelöltje

Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke a brassói magyar történelmi egyházak vezetőivel beszélgetett a májusi EP-választásokról.

Számos gyakorlatias támogatási lehetőséget ismertetett Oltean Csongor, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke kedden egyházi vezetőkkel találkozva, amelyek segíthetik az egyházak és a mellettük működő szervezetek munkáit. Az egyházi oktatás és nevelés fontosságát hangsúlyozta, és elképzelhetőnek tartja, hogy ezt egyfajta ifjúsági tevékenységként be lehet foglalni az Erasmus+ európai uniós ifjúsági programba.

A májusi választásoknak nagy tétje van, mondta Oltean. Az Európai Parlamentben a kárpát-medencei magyar képviseletet fogják erősíteni a bejutó képviselők, és így az Európai Néppárt második legnagyobb frakciójaként léphetnek fel a magyar nemzeti ügyekért.

„Számunkra, magyarok számára fontos, hogy partnereket szerezzünk a kisebbségi törekvésekhez, de az első és a legfontosabb, hogy elképzeléseink, céljaink legyenek. Olyan elképzelések, amelyek a magyar közösség, a fiatalok problémáiból indulnak ki és a valós igényekre épülnek” – emelte ki a MIÉRT elnöke.

Az egyházképviselők pozitívan értékelték Oltean Csongor javaslatát, miszerint elérhetőbbé kellene tenni vagy létre kellene hozni olyan felületeket, ahol az emberek érdeklődésük szerint megtalálják az unió adta lehetőségeket.
A találkozón Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának alelnöke beszélt az EP-választások fontosságáról, a megyei aktualitásokról, az egyházak számára kiírandó pályázatokról, a vidombáki repülőtér ügyéről és a megyei költségvetésről.

Az egyházi vezetők támogatásukról biztosították Oltean Csongort, a beszélgetés végén aláírták az ezt megerősítő támogatói ívet.