Mon. Jul 22nd, 2024

Kárpát-medencei Nyilatkozat

A legnagyobb magyarországi és a határon túli magyar politikai szervezetek választott vezetőiként, az Európai Néppárt közös frakciójának tagjaiként vállaljuk, hogy a Kárpát-medencében élő valamennyi magyar közösség érdekében együttes erővel fogunk fellépni az Európai Unióban.

  • A nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezés sikere a magyar összefogásnak köszönhető. Folytatjuk munkánkat az őshonos kisebbségek védelmében. Célunk egy európai kisebbségvédelmi törvény elfogadtatása.
  • Azért küzdünk, hogy a magyar embereknek szülőföldjükön az otthonmaradáshoz megfelelő életkörülményeket biztosítsunk. Azért dolgozunk, hogy az Európai Unió segítse ezt a folyamatot, a támogatások nőjenek, ne csökkenjenek.
  • Jövőnket egy erős Európában képzeljük el, amely képes megvédeni határait, kultúráját, polgárait. Ezért össze kell fognunk, és együttes erővel kell képviselnünk a magyar nemzetet az Európai Unióban is.

Tisztelettel kérjük a magyarokat a Kárpát-medence minden szegletében, hogy erősítsék a magyar összefogást, vegyenek részt a májusi európai parlamenti választásokon!

 Semjén Zsolt

Kelemen Hunor

Pásztor István

Menyhárt József

Brenzovics László

Kolozsvár, 2019. február 22.

 Aláírták Kolozsváron, az RMDSZ 14. kongresszusán