Tue. Jun 18th, 2024

Hegedüs Csilla: minél több nőt arra bátorítunk, használják ki az EU adta vállalkozási lehetőségeket

Európának szüksége van a nők szakértelmére, tudására! Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla, mondván, együtt erősek vagyunk, súlyunk van, nem tudják a szőnyeg alá seperni problémáinkat. Együtt gazdagíthatjuk és versenyképessé tehetjük Erdélyt!

„A nők tudásukkal, szakértelmükkel, szervezési készségükkel hozzájárulnak a megújuláshoz, amelyre az Európai Uniónak szüksége van. A fejlődés érdekében feladatunk minél több nőt arra bátorítani, hogy merjen vállalkozni. Amikor vendégünk volt Mariya Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelő európai biztos, azt kértük tőle, hogy segítse egy olyan, kifejezetten fiatal nőknek szóló pályázati alap létrehozását, amely további startup-ok elindítását finanszírozhatja. Sok fiatal hagyja el szülőföldjét, éppen ezért hatalmas segítség számukra, ha itthon maradásukhoz támogatást kapnak, ha felépíthetik saját vállalkozásukat” – mondta el az EP képviselőjelölt. Hozzátette, a Nőszervezettel vállalják, hogy ahogy eddig is tették, szakmai képzések, fórumok vagy pályázati tanácsadás által segítik a nőket a vállalkozásaik elindításában, fejlesztésében, a közéleti szerepvállalásban. Ugyanakkor minél több szakembert, döntéshozót hívnak Erdélybe, akik idejében tudnak közösségeink problémáiban tanácsot, segítséget nyújtani.

„Én azt szeretném, ha végre elhinnénk magunkról, hogy képesek vagyunk helyt állni a politikában, hogy képesek vagyunk összeegyeztetni magánéletet a szakmával, úgy, hogy egyikről sem kell lemondanunk. Közösségünknek igenis mozgató rugói vagyunk, kitartó munkánk által ez gyarapodik, gazdagodik. Azt is tudom, hogy felelősséget vállalunk a közösségünket ért jogtiprások elleni harcban, hogy fontos nekünk az őshonos kisebbségeket védő törvény érvénybe léptetése, hogy gyerekeinket senki se gúnyolja azért, mert magyarul szólalnak meg, fontos nekünk családjaink, közösségünk jóléte” – mondta el az EP-képviselőjelölt.

„Azt szeretném, hogy jó legyen Erdélyben magyarként élni, ez elsősorban azt jelenti, hogy teljes jogú állampolgárai lehetünk országunknak, hogy tiszteletben tartják jogainkat, szabadon használhatjuk nemzeti szimbólumainkat, anyanyelvünket. Gyermekeink magyarul tanulhatnak az iskolában, és senki sem űz gúnyt abból, ha magyarul szólalunk meg az orvosnál, és senki sem büntet meg azért, mert szeretnénk magyarul is feltüntetni utcáink, épületeink nevét. Továbbá azt, hogy a fiatal szülők megfelelő támogatást kapnak, hogy gyerekeink felújított iskolákba járhatnak, kórházaink pedig megfelelő ellátást biztosítanak. Ehhez azonban az kell, hogy több, könnyebben lehívható Uniós forrásunk legyen! Május 26-án arról döntünk, hogy az Erdélybe érkező támogatások megmaradjanak és növekedjenek. Az uniós támogatásokból út, csatornahálózat, templom és iskola épült, településeink fejlődtek, közösségünk gyarapodott. Még többet fejleszthettünk volna, ha Bukarest az el nem költött uniós pénzeket átcsoportosítja a helyi közösségek javára. Meg kell őriznünk az uniós fejlesztési pénzeket, csökkenteni kell a bürokráciát, egyszerűsíteni kell a szabályokat, egyértelművé kell tenni az alkalmazási módszertant!”