Thu. Jun 20th, 2024

Évi legfeljebb négyezer eurós állami támogatásban részesülhetnek az országos és nemzetközi tantárgyversenyek díjazottjai

Évi legfeljebb négyezer eurós állami támogatásban részesülhetnek az országos és nemzetközi tantárgyversenyek díjazottjai – döntött szerdai ülésén a kormány.

Nelu Barbu kormányszóvivő elmondta, ilyen állami támogatást eddig is folyósítottak, a szerdai ülésen azonban emelték ennek felső határát, illetve az országos és nemzetközi tantárgyversenyeken dicséretben részesült gimnáziumi tanulókat is bevonták a kedvezményezettek közé.

A nemzetközi tantárgyversenyeken érmet vagy dicséretet szerző tanulóknak 2500 és 4000 euró, a hazai olimpiászokon érmet vagy dicséretet szerzőknek pedig 1500 és 3000 euró közötti évi támogatás jár – mondta még Barbu.

A kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a különösen jó eredményeket elért gimnáziumi végzettek egyetemi tanulmányaik, illetve a mesteri és a doktori képzés időtartama alatt is megkapják az évi támogatást. ,,Ez egy újabb módszer arra, hogy ösztönözzük a jó teljesítményt és tartsuk itthon a jó eredményeket elérő fiatalokat” – nyomatékosította.

agerpres.ro