Sun. Oct 1st, 2023

Zilah: idén elkészül a tanuszoda és újabb két játszótér

Zilah önkormányzata a településen zajló beruházási projektek kivitelezését ellenőrizte az elmúlt napokban. Fazakas Miklós RMDSZ-es alpolgármester elmondta, a városvezetés a beruházást végző cégek képviselőivel találkozott, akik ismertették: a folyamatban lévő munkálatok jó ütemben zajlanak, ugyanakkor beszámoltak a helyszínen felmerülő problémákról is.

Európai alapokból a Mihai Viteazul sugárúton járdát és kerékpársávot alakítanak ki, sétálóutcát az Unirii utcán, továbbá felújítás alatt áll a Márvány tér és a Wesselényi tér. Korszerűsítik a DJ 191 jelzésű utat, a Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului és Cetății utcákat, valamint az Avram Iancu – Király utca szakaszt. Folyamatban van az új híd építése a Király utcán, és zöldövezetet alakítanak ki a Fenyves negyed és a volt Barompiac elhagyatott területein.

Az európai alapokból finanszírozott projektek többségét helyi vállalkozók végzik, ez előnyös Zilah gazdasága szempontjából, és a helyi közigazgatás számára, mert a felmerülő problémákat a lehető legrövidebb időn belül lehet orvosolni – ismertette az alpolgármester.

A tanmedencénél jól haladnak a munkálatokkal

Kormányzati támogatással épül a Liget negyedben az uszoda, melyet idén augusztusban remélhetőleg átadhat a kivitelező. Már elkészült az épület szerkezete, tető került rá, behelyezték az ablakokat, és kialakították a belső részt. Jelenleg a külső kerítésen dolgoznak, a járdák, sétányok, parkolók kialakításán. A belső térben folyamatban van az elektromos hálózat, hő- és vízvezeték kiépítése.

A zilahi fejlesztésekről részletesen a Szilágyság hetilapban és a https://maszol.ro/belfold/Zilah-iden-elkeszul-a-tanuszoda-es-ujabb-ket-jatszoter honlapon olvashatnak.