Tue. Jul 16th, 2024

Június 15-étől újabb 250 lejt töltenek fel a szociális kártyákra

Június 15-étől újabb 250 lejt töltenek fel az alapélelmiszerek és meleg étel vásárlására fordítható szociális kártyákra – közölte pénteken az európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter.

Marcel Boloş Facebook-bejegyzése szerint a támogatás mintegy 2,4 millió kedvezményezettjének összesen 600 millió lejt utalnak a hónap közepétől.

A tárcavezető közölte továbbá, hogy az utolsó 50 ezer kártyát is feltöltötték azzal az 500 lejes támogatással, amelyet ruházati cikkek és tanszerek vásárlására lehet fordítani. Ezzel összesen 400 ezer nehéz sorsú gyermek kapta meg az egyszeri juttatást. A miniszter szerint jövőre 750 lejre emelnék a támogatás összegét.

A hátrányos helyzetű kismamáknak és újszülötteknek szánt 2000 lejes támogatással kapcsolatban Marcel Boloş megjegyezte, ez ruházati cikkek, hálózsák, pelenka, higiéniai termékek (sampon, szappan, kenőcsök), steril kötszer, lázmérő és tejpor vásárlására fordítható, élelmiszert nem lehet vásárolni belőle. A miniszter hozzátette, javaslatot tesz a kormánynak, hogy jövő évtől növeljék 3000 lejre a kismamáknak és újszülötteknek szánt támogatást.