Sun. Jun 26th, 2022

VI. Nebuló-focikupát szerveztek Zilahon

A zilahi általános iskolák (V-VIII) magyar tagozaton tanuló diákjainak Nebuló-focikupát szervezett csütörtök délelőtt a Szilágy Társaság Kulturális Egyesület és az RMDSZ Zilahi Szervezete. A futballrendezvényen három iskola, a Mihai Eminescu Általános Iskola, a Simion Barnutiu Általános Iskola, és a Zilahi Református Wesselényi Kollégium focicsapata képviseltette magát.

A délelőtti megnyitón jelen volt Fazakas Miklós alpolgármester, aki köszöntötte a focikedvelő fiatalokat, és elmondta, mint minden versenyen, ezúttal is a jelenlét a legfontosabb, az egymásra való odafigyelés és a fair-play játék, hogy mindenki sérülésmentesen hagyhassa el a pályát.

Nagy Szabolcs bíró ismertette a szabályokat, majd a kötelező bemelegítés után elkezdődtek a kétszer 15 perces mérkőzések. A szünetben a szervezők és a támogatók jóvoltából a fiatal focisták kalácsot, üdítőt és vizet kaptak.

A kupát a Simion Barnutiu Általános Iskola magyar tagozatának csapata nyerte meg, gólkirály az iskola diákja, Bekő Kristóf lett (7 gól), a legjobb kapus, Bogdán Endre a Zilahi Református Wesselényi Kollégium diákja.

A díjakat Lakatos Sándor a Szilágy Társaság Kulturális Egyesület és az RMDSZ Zilahi Szervezetének elnöke adta át. Köszönjük a sportanárok felkészítését: Miklós Csilla (Zilahi Református Wesselényi Kollégium), Lukács Zoltán (Simion Barnutiu Általános Iskola) és Szabó Krisztina (a Mihai Eminescu Általános Iskola), valamint a támogatók: Szilágy Társaság Kulturális Egyesület és a Communitas Alapítvány hozzájárulását.