Wed. Jul 24th, 2024

Újabb pályázat az innovatív vállalkozások támogatására

Megjelent az innovatív vállalkozásoknak szóló pályázat útmutatója – közölte az Európai Uniós Befektetések és Projektek Minisztériuma. A kiírás célja, hogy támogassa a kutatási eredmények gyakorlatba ültetését, akár az iparban (új technológiák fejlesztése), akár az építkezésekben (új építőanyagok tesztelése és gyártása), vagy más innovatív területeken.

Ahhoz, hogy fejlődjön a világ, ahhoz, hogy az elméleti kutatások eredményeit mindannyian élvezhessük, szükség van olyan cégekre vagy konzorciumokra, amelyek a kutatás eredményeit tesztelik, sőt, először a világon le is gyártják” – mondta Hegedüs Csilla, az Európai Uniós Befektetések és Projektek Minisztériumának államtitkára.

Támogatásban részesülhetnek START-UP és SPIN-OFF típusú innovatív vállalkozások:

A START-UP típusú innovatív vállalkozások fejlesztésére pályázhatnak azok a cégek (Bukarest, Ilfov kivételével), amelyek a 31/1990-es törvény alapján bejegyzett START-UP típusú vállalkozások, és a projektek benyújtásának évében legfeljebb 3 éves régiséggel rendelkeznek.

A SPIN-OFF típusú vállalkozások létrehozására pályázhatnak kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató szervezetek, felsőoktatási intézmények (Bukarest, Ilfov kivételével).

A pályázati keretösszeg 8 000 000 euró.

A támogatási kérelmek benyújtásának határideje a pályázati felhívás közzétételétől számított 30 naptári nap.

Bővebb információkat itt találnak.