Sun. Apr 2nd, 2023

Újabb versenyvizsgát hirdet a fejlesztési minisztérium építkezési szaktanácsadók és tervezési ellenőrök engedélyeztetésére

Július 18–21. között zajlik a fejlesztési minisztérium által meghirdetett újabb versenyvizsga, amely során az építkezés biztonságát szolgáló tervezési ellenőröket és építkezési szaktanácsadókat engedélyeztetnek. Beiratkozni digitálisan a minisztérium által rendelkezésre bocsátott felületen lehet június 10–24. között, a versenyvizsgákat pedig a főváros mellett Kolozsváron, Temesváron, Brassóban, Konstancán és Jászvásáron is megszervezik – hangsúlyozta Cseke Attila.

A vizsgára vonatkozó szabályozás a minisztérium honlapján elérhető, a Hivatalos Közlönyben megjelent miniszteri rendelet előírásai szerint.

Mint ismeretes, a fejlesztési szaktárca módosította az ellenőrök és szaktanácsadók engedélyeztetésére vonatkozó szabályozást, és a reform következtében fiatalabb szakemberek számára sikeres versenyvizsgát hirdetett és bonyolított le 2021 decemberében, amelyre ezren is jelentkeztek, és amely során olyan fontos szakterületeken engedélyeztettek újabb szakembereket, mint például a tűzvédelem.

A minisztérium új rendelkezése szerint ezt követően évente két vizsgát szervez a szaktárca – zárta nyilatkozatát Cseke Attila.