Fri. Jul 12th, 2024

Új orvosi rendelőbe, patikába és könyvtárba várják a helyieket a szilágysági Varsolcon

Felújították a szilágysági Varsolc község orvosi rendelőjét, a mellette lévő patikát, az orvosi szolgálati lakást és a könyvtárat. A Szilágysomlyó–Zilah főútvonal mentén lévő ingatlan a 70-es években épült, azóta csak minimális javításokat végeztek rajta, tavaly márciusban a fejlesztési minisztérium támogatásával kezdték el az épület teljes felújítását.

Bréda Lajos polgármester a Maszolnak nyilatkozva elmondta, az ingatlan megérett a felújításra, az átváltozásra, hiszen a múló idő nagyon is rajta hagyta nyomát: a régi cserepek elmozdultak, átázott a tető, a vakolat darabokban hullott le a falról, ezért teljes külső és belső felújításra volt szükség.

„Nem hagyhattuk, hogy a helybéli betegeket kedvezőtlen körülmények között lássák el, ezért az elmúlt években megtettük a renováláshoz szükséges lépéseket, sikeresen pályáztunk, ennek köszönhetően tavaly márciusban elkezdődhetett a teljes korszerűsítés. Ez idáig az orvosi rendelő a szintén felújított kultúrotthonban működött, a könyvtári könyveket is odavittük, a múlt héten pedig átadtuk a felújított épületet. Ennek köszönhetően a Zilahról ingázó orvosnőnk, aki összesen 1200 pácienst lát el, beköltözhetett a modern épületbe, saját rendelőjébe” – mondta a polgármester.

Ott jártunkkor az orvosnő és az ápolónő már a felújított rendelőben várta a betegeket. Az intézményben külön teret alakítottak ki a pácienseknek, a doktornőnek és külön az ápolónőnek, van egy irodahelyiség, valamint modern, jól felszerelt mellékhelyiség. A rendelőben a vöröskereszttől kapott modern orvosi eszközök vannak, olyan szükséges termékek (műszerek, gyógyszerek), amelyek a betegek ellátását, gondozását, életminőségének javítását szolgálják.

A varsolci fejlesztésekről bővebben a https://maszol.ro/belfold/Uj-orvosi-rendelobe-patikaba-es-konyvtarba-varjak-a-helyieket-a-szilagysagi-Varsolcon honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.