Tue. Mar 5th, 2024

Szilágysomlyón új híd épül a Kraszna folyó fölött

Szilágysomlyón a Balcescu utca végén kétsávos híd építéséhez kezdtek hétfőn – tájékoztatott Szabó Ernő Csaba városgazda. A múlt hét folyamán átadták a területet a kivitelezőnek, elköltöztették a villanyhálózatot, az utat elterelték, hogy a közlekedés és az építkezés zavartalanul zajlódjon.

A Kraszna partjának sétányát részben lezárták, így kisebb kitérőt kell tennie annak, aki eddig azon a szakaszon közlekedett. A városgazda elmondta, a kialakult kellemetlenségért elnézést kérnek, de az új híd megépítése szükségszerű, mert ha ez megvalósul, akkor az autóval való közlekedés leegyszerűsödik, elkerülhetővé válik a torlódás.

Ettől a héttől a sportcsarnok melletti ruhapiacot (ócskapiacot) elköltöztetik az Independentei utca szabad területére, mert az építész a piac helyére helyezte le a raktározásra használt barakkokat. A pallón továbbra is lehet közlekedni, a mellette épülő kétsávos híd a tervek szerint még az idén elkészül az országos helyi fejlesztési alapból (PNDL), a munkálatok összértéke 2,4 millió lejbe kerül.

K.M.