Tue. May 28th, 2024

Sportcsarnok épül Kárásztelken, és meleg ételt kapnak a diákok

Előválasztást és rangsorolást tartottak a szilágysági Kárásztelken. Az eseményen 478 személy vett részt, a jelenlévők bizalmat szavaztak a jelenlegi RMDSZ-es polgármesternek, Faluvégi Ferencnek, és felállították a tanácsosjelöltek sorrendjét. A helyi szervezet prioritása többnyire az oktatás támogatása, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között tanulhassanak.

Az RMDSZ kárásztelki szervezete az utolsó tisztújítást 2020. február 9-én tartotta. Ennek eredményeként megalakult a 29 HKT tagból álló csapat, amely az eddigiekhez képest a legnépesebb választmány. Az eltelt időszakban ezek a személyek munkájukkal a kárászteleki közélet „motorjává” váltak – mondta a polgármester.

A választmány a közösségi események szervezésébe aktív szerepet vállalt, és dolgozott a megfogalmazott célok eléréséért. „Az RMDSZ kárászteleki női szervezete is új erőt adott a helyi szervezetnek, valamint 2022-ben a KIET (Kárásztelki Ifjúsági Egyeztetési Tanács) megalakulásával kiegészült a csapat” – tette hozzá Faluvégi Ferenc.

A világjárvány ellenére a szervezet aktívan tevékenykedett, az elmúlt négy évben Farsangi mulatságot, Búza-összeöntést, jótékonysági céllal Szüreti fesztivált, Adventi várakozást, Falunapokat, Öreg fiúk focikupát, Családi majálist szerveztek. Évente megemlékeztek március 15-éről, és a rézfúvósok, a Karaszfanband, rendszeresen erősítette a megyei rendezvényt, a Zilahi Magyar Napokat.

„A politikai tevékenységet is több-kevesebb sikerrel elvégeztük. A 2020-as helyhatósági választásokat előkészítő előválasztások nem voltak teljesen feszültségmentesek, de az elmúlt idő azt mutatja, hogy a csapatban volt annyi ráció, hogy egyben tudott maradni” – ismertette a polgármester.

További részleteket a https://maszol.ro/belfold/Sportcsarnok-epul-Karasztelken-es-meleg-etelt-kapnak-a-diakok oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.