Tue. May 28th, 2024

Energiahatékonnyá válhat a zilahi kórház épülete

Mintegy hatvanmillió lejből tennék energiahatékonnyá a zilahi Szilágy Megyei Sürgősségi Kórház épületét.

Szilágy Megye Tanácsa jóváhagyta a zilahi Szilágy Megyei Sürgősségi Kórház energetikai hatékonyságának növelése című projektet, melynek kivitelezése az Északnyugati Regionális Program 2021-2027 keretében valósulhat meg.

A beruházás a megyei kórház három épületét érinti: a C7-es épületet, melyben a szakambulancia kapott helyet, a C8-as épületet, itt az orvosi analízis laboratórium működik, és a C9 épületet, a kórház főépületét, kivéve azon részt, melyet 2014-ben bővítettek, és melyben az Igazságügyi Orvostani Intézet van. A felújítás révén célunk az épület energiahatékonyságának növelése, és ezáltal a költségek csökkentése – ismertette Szilágyi Róbert-István, Szilágy Megye Tanácsának RMDSZ-es alelnöke.

A műszaki dokumentációból kiderült, hogy az egészségügyi létesítmény több épületén kellene energetikai felújítást végezni, hiszen néhány nem rendelkezik egységes légkondicionáló rendszerrel, nem biztosítanak megfelelő szellőztetést azokban a helyiségekben, ahol a törvényi előírások ezt megszabják, a világítást alacsony energiahatékonyságú lámpákkal biztosítják, és a kórházban nagyon magas a melegvíz-fogyasztás, amelyet a meglévő fűtőműben gázüzemanyag elégetésével nyernek, valamint nem használnak megújuló hőenergiaforrásokat.

További részleteket a https://maszol.ro/belfold/Energiahatekonnya-valhat-a-zilahi-korhaz-epulete oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.