Thu. Apr 18th, 2024

Sarmasági díjazott a Szatmár megyei szavalóversenyen

,,Idén, március 22-én IX. alkalommal szervezték meg a ,,Petőfi Sándor” megyeközi versmondó versenyt a Szatmár megyei Petőfi Sándor Általános Iskolában, Lázáriban. Az iskola neve és az iskola udvarán álló Petőfi szobor is elárulja, hogy nem véletlenül kerül sor évente ezen a helyszínen erre az eseményre, amely közös kulturális projekt a Polgármesteri Hivatallal és a Hármashatár Egyesülettel.
Hét éven keresztül megyei szinten zajlott a verseny, tavalytól kezdődően pedig már megyeközivé nőtte ki magát. Ennek köszönhetően négy megye vett részt ebben a tanévben: Bihar, Máramaros, Szatmár, Szilágy megye, sőt a magyarországi testvértelepülésről, Rozsályból is volt szavaló.
Szilágy megyéből a Sarmasági 1-es Számú Szak­kép­ző Líceum tanulói immár második alkalommal fogadták el a meghívást minden gondolkodás nél­kül, ugyanis a tavalyi versmondó verseny mélyen a szívükbe lopta magát emlékezetes pillanataival. Iskolánkat 3 tanuló képviselte ezen a megyeközi megmérettetésen: Székely Johanna (II. A osztályos tanuló), Beseda Dóra (II. B osztályos tanuló), Kis Izabella (IV. B osztályos tanuló).”

Részletesebben a szavalóversenyről az e heti Szilágyságban olvashatnak.