Wed. Jul 24th, 2024

Regisztrálhatnak az élelmiszer és építőiparban dolgozó kis- és közepes vállalkozások a 4.1.1 bis pályázati kiírására

Az IMM RECOVER platformon keresztül mától regisztrálhatnak a vállalkozások. Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma segítségül a pályázók számára közzéteszi az IMM Recover platform kézikönyvét.

 „Most rajtunk a sor, hogy segítsünk azokon a vállalkozásokon, akik állták a sarat a járványhelyzetben és a háború okozta válságban. Lehetőséget ajánlunk a fejlődésre és a haladásra, hogy még sikeresebbek legyenek. Várjuk a pályázati kéréseket az építőipari és élelmiszeripari vállalkozóktól, forduljanak hozzánk bizalommal. A felmerülő problémákra segítséget nyújtunk és megválaszoljuk a kérdéseket. Azért vagyunk kormányon, hogy segítsünk” − összegezte Hegedüs Csilla, az Európai Beruházások és Projektek államtitkára.

A 4.1.1 Bis kiírás keretében a vállalkozások felújíthatják, illetve korszerűsíthetik termelőtereiket, technológiai és funkcionális berendezéseket, számítástechnikai eszközöket, irodai berendezéseket, termeléshez és forgalmazáshoz szükséges szállítóeszközöket szerezhetnek be és energiamegtakarítással kapcsolatos befektetésekre költhetnek. A vállalkozások 50 000 és 500 000 euró közötti összegre pályázhatnak. A támogatás értéke a 2021-es pénzügyi évben elért forgalom legfeljebb ötszöröse lehet.

A végleges pályázati útmutató elérhető a minisztérium honlapján.

A számlaáthelyezési kérelmeket a következő e-mail címen lehet jelezni: modificare.cont.immrecover@mfe.gov.ro

Az IMM Recover platform elérhető a következő linken: https://granturi.imm.gov.ro/#/home

A pályázatokat előreláthatóan október 7-től lehet majd benyújtani.