Sun. Apr 2nd, 2023

Régi-új elnöke van a zilahi és a szilágyperecseni RMDSZ-nek

Az RMDSZ Szilágy megyei helyi szervezeteiben folyamatban vannak a tisztújítások, hiszen a világjárvány okozta korlátozások megakadályozták ezek megszervezését, megtartását. Csütörtökön, Zilahon és Szilágyperecsenben került sor ezek megrendezésére, Zilahon továbbra is Lakatos Sándornak szavazott bizalmat a közgyűlés, ügyvezető elnöknek választották Fazakas Miklós alpolgármestert, továbbá egy 62 tagú választmány fogja eldönteni a zilahi szervezet és a közösségi élet munkáját.

Szilágyperecsenben megszavazták a helyi szervezet élére Józsa Tibor alpolgármestert, és megválasztották a 35 tagú HKT-t és a tíz tagú elektort.

Mindkét tisztújításon az elnökök beszámoltak az elmúlt évek eredményeiről, értékelték a négy év történéseit, és előrevetítették a szervezet elképzeléseit a jövőre nézve. Seres Dénes parlamenti képviselő mindkét tisztújító közgyűlésen politikai tájékoztatót tartott a jelenlegi országos és nemzetközi helyzetről, kiemelve, bár sajnos a járványnak nincs vége, dúl a háború a szomszédos országban és számolni kell a menekültek áradatával, de tervezni kell. Köszönetet mondott a sikeres adománygyűjtési akcióért, elmondta, a segélycsomagokat a szervezet eljuttatta a kárpátaljai közösségekhez, ahol nagy szükség van rá.

A nap folyamán mindkét szervezetnél feltérképezték a beruházási lehetőségeket, és elhangzott, „a pandémia utáni” helyzetben fontos az egymásra találás, a kulturális rendezvények, közösségi és társadalmi összejövetelek megtartása, ezért minden szilágysági magyar lelkületű embert nagy szeretettel várnak a június 12-én Zilahon megrendezett Családi hagyományőrző napra, ahol remélhetőleg több száz hölgy ölti magára díszes népviseletét.