Mon. Jun 24th, 2024

Orban: Az ANSVSA elnökének meg vannak számlálva a napjai az intézmény élén

Meg vannak számlálva az országos állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság (ANSVSA) elnökének, Geronimo Brănescunak a napjai az intézmény élén, jelentette be szerdán Ludovic Orban kormányfő.

,,Meg vannak számlálva a napjai (Geronimo Brănescunak, az ANSVSA elnökének – szerk. megj.). Komoly jelöltet keresünk, aki átveszi az ANSVSA vezetését. Amikor megtaláljuk, leváltjuk a jelenlegi elnököt” – mondta Orban.

Hangsúlyozta, felkérte a mezőgazdasági minisztert, hívja el a minisztériumba Geronimo Brănescut, az ANSVSA elnökét is, mivel Románia komolyan kockáztat az afrikai sertéspestis felszámolására irányuló akcióterv be nem tartása miatt.

Az október 29-én a parlamentben lezajlott miniszteri meghallgatásokon a mezőgazdasági miniszteri tisztségre javasolt Adrian Oros kijelentette, mandátuma átvétele után rögtön kérni fogja a kormányfőtől az ANSVSA vezetőségének leváltását, mivel az két év alatt nem tudta ellenőrzés alatt tartani az afrikai sertéspestist.

A kormányfő jelen volt szerdán, amikor Nechita-Adrian Oros átvette mandátumát a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium élén.

agerpres.ro