Thu. Apr 18th, 2024

Ludovic Orban szerint módosítani kell a köztisztségek elfoglalásához szükséges versenyvizsgák menetén

Megváltoztatná a köztisztségek elfoglalásához szükséges vizsgáztatás módszertanát Ludovic Orban. A miniszterelnök úgy véli, a szóbeli vizsgát az érettségi mintájára, videokamerák előtt kellene tartani.

Szerda esti interjújában Orban kifejtette, a köztisztségekre pályázó személyeket új módszerrel kellene vizsgáztatni, a felvételi pedig teljesen nyilvános kell hogy legyen, az érettségi vizsgához hasonlóan, kamerák előtt zajló szóbelivel.

Orban szerint el kell mozdítani a közigazgatásból a volt kormánypárt embereit, és hozzáértő személyeket alkalmazni, átlátható vizsgafolyamat révén.

,,Már most felhívom minden vezető tisztségben lévő PSD-s figyelmét, hogy ugyanazt a választ fogják kapni, éspedig, hogy csomagolhatnak, és ha van bennük egy szemernyi büszkeség, adják be lemondásukat. (…) Ha nem mondanak le, akkor majd aláírom az elbocsátásukról rendelkező határozatot” – mondta a miniszterelnök.

Ludovic Orban vezetőségcserét helyezett kilátásba az adóhatóság (ANAF) élén, és bejelentette az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság elnöke, Ion Ghizdeanu leváltását.

Azt is közölte: le fogja váltani a szociáldemokrata párti prefektusokat és alprefektusokat. ,,Ezek megbetegednek, hogy ne lehessen meneszteni őket” – tette hozzá.