Tue. Jul 16th, 2024

Nyilvános közvitán a kkv-knak szóló 4.1.1-es kiírás pályázati útmutatója

Nyilvános közvitára bocsátotta  a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak szóló 4.1.1-es kiírás pályázati útmutatóját az Európai Projektek és Beruházások Minisztériuma. A kiírás keretében a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került mikro-, kis- és közepes vállalkozások kétféle támogatásban részesülhetnek, az egyik támogatás összesen 59,69 millió eurót, a másik típusú támogatás 359,14 millió eurót biztosít a kkv-knak. A pályázati útmutató június 22-től július 4-ig lesz közvitán.

„A pályázaton olyan vállalkozások vehetnek részt, amelyek a járvány által leginkább sújtott ágazatokban tevékenykednek. Arra kérjük az érdekelt vállalkozások képviselőit, hogy július 4-ig fogalmazzák meg módosító javaslataikat és küldjék el nekünk. Ez a kiírás nagyon fontos a gazdaság beindításához és a magánberuházások bevonásához a gyorsabb, környezetbarátabb helyreállítás érdekében ” – mondta Hegedüs Csilla, az  Európai Projektek és Beruházások Minisztériumának államtitkára.

A pályázaton részt vehetnek például a feldolgozóipar, az építőipar, a nagy- és kiskereskedelem, gépjárművek és motorkerékpárok javítása, szállítás és raktározás, oktatás, egészségügy, vendéglátóipar terén tevékenykedő vállalkozások.

A meglévő termelőkapacitásokhoz/szolgáltatásokhoz kapcsolódó konkrét épületinfrastruktúrák korszerűsítésére, felszerelésére kiírt támogatási intézkedés összértéke 59,69 millió euró, amelynek egy része állami költségvetési társfinanszírozás, másik része a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó POC (Kompetitivitás Operatív Program) költségvetésből származik. A támogatás értéke minimum 50 000 euró és maximum 200 000 euró, és nem lehet több, mint a 2019-ben elért forgalom legfeljebb ötszöröse. A kedvezményezettek becsült száma 1200 vállalkozás.

A felújításhoz szükséges beruházási támogatások összértéke 359,14 millió euró, amelynek egy része állami költségvetési társfinanszírozás, másik része a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó POC (Kompetitivitás Operatív Program) költségvetésből származik. Az elnyerhető támogatás értéke minimum 50 000 euró és maximum 500 000 euró lehet, és nem lehet több, mint a 2019-ben elért forgalom legfeljebb ötszöröse. A támogatásban részesülők becsült száma 4000 vállalkozás.

A pályázatokat előreláthatóan augusztus 16-tól lehet majd letenni. A kiírással kapcsolatos részletek elérhetők ITT.