Tue. Jul 16th, 2024

Nyilvános konzultáción a kkv-kat támogató 4.1.1.-es kiírás új útmutatója

Összesen 58 millió euro de minimis támogatást és 352 millió euró állami támogatást nyújtunk a 4.1.1.-es kiírás keretében a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak. Az új kiírás útmutatója mától közvitán van.

„Célunk, hogy támogassuk a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat. A járvány nagyon sok vállalkozást súlyosan érintett, sokan kerültek nehéz helyzetbe, és segítség nélkül nem tudnak talpra állni. Ezzel a pályázati lehetőséggel most ezeknek a cégeknek akarunk segíteni, támogatni őket abban, hogy ilyen nehéz körülmények között is folytatni tudják tevékenységüket” – mondta  Hegedüs Csilla, az  Európai Projektek és Beruházások Minisztériumának államtitkára.

A pályázaton olyan vállalkozások vehetnek részt, amelyek a járvány által leginkább sújtott ágazatokban, például a feldolgozóipar, az építőipar, a nagy- és kiskereskedelem, gépjárművek és motorkerékpárok javítása, szállítás és raktározás, oktatás, egészségügy, vendéglátóipar terén tevékenykednek. Az EU-s forrásokból finanszírozott de minimis támogatások értéke minimum 50 000 euró és maximum 200 000 euró, míg az állami támogatás értéke akár az 500 000 eurót is elérheti.

A kiírással kapcsolatos részletek az alábbi linken érhetők el.