Fri. Jul 12th, 2024

Mozgalmas Olimpiai hét Szilágycsehben

2022. július 04. – 2022. július 08. között a szilágycsehi Gyulaffy László Általános Iskolában, a Szilágy Megyei Tanács és az iskola alapítványának segítségével, megrendeztük az Olimpiai Sportnapok sorozatát.

A nyitóünnepségen az olimpiai lángot a hagyományokhoz híven tükör segítségével lobbantottuk lángra.

A hét minden napján diákjaink különböző sportágakban és atlétikai próbákban mérettettek meg.

Első nap, a nyitóünnepséget követően az elemi osztályosoknak bemutattuk az olimpiai jelképeket: olimpiai zászló, olimpiai jelvény, olimpiai jelmondat (Citus-Altius-Fortius, magyarul Gyorsabban-Magasabbra-Erősebben), olimpiai jelkép (az olimpiai karikák), olimpiai himnusz, olimpiai láng, olimpiai fáklya. Második nap gimnasztika és atlétikai próbák zajlottak. Harmadik nap a minikézilabda és kosárlabda mérkőzéseken csapataink szembesülhettek az év közben elsajátított tudásukkal. Negyedik nap röplabda és kézilabda csapatunk mutatta be tudását. A sporthét záró napján futballcsapatainknak szurkolhattunk.

A tevékenységek díjkiosztó ünnepséggel zárultak.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Szilágy Megyei Tanácsnak, az ifjúsági és sport pályázat keretén belül adott lehetőséget, hisz ezen pályázat megnyerésével tudtuk megvalósítani az Olimpiai hetet iskolánkban.

A Gyulaffy László Általános Iskola tanári közössége