Tue. Jun 18th, 2024

Magyargoroszló: felújították a református templomot, ravatalozót építettek

Volt miért hálát adni a magyargoroszlói református istentiszteleten, melyen jelen volt Bogdán Szabolcs János püspök is. A helybéliek az elmúlt időszakban kívül-belül felújították a templomot és ravatalozóházat építettek.

„A hálaadás jegyében gyűltünk össze a magyargoroszlói templomban. Hálaadás a gyönyörűen megújult templomért, az új toronysisakért, udvarért, kerítésért, melléképületekért, és elkészült az új ravatalozóház is, ezért van miért hálát adni. Egy olyan ünnepnap ez a gyülekezet életében, amelyet hosszas előkészület előzött meg” – mondta igehirdetésében a püspök, kiemelve, sok munka van a gyülekezet mögött, ezért megköszönte Istennek az elvégzett munkát, hálát adott a lelki templomért, a gyülekezeti közösségért. Addig van értelme egy templomépületnek, gyülekezeti épületnek, amíg azt megtölti a gyülekezet – fogalmazott.

Kádár György Tamás, a zilahi egyházmegye esperese beszédében kiemelte: azt szeretné, ha több ilyen ünnepi alkalmakon vehetne részt, amikor a gyülekezeti élet egy-egy fázisában hálát adhat Istennek azért, ami megvalósulhatott. Könnyű hálát adni akkor, amikor valami már megvan, ezért arra buzdított mindenkit, hogy akkor álljanak a munkálkodók mellé, amikor ezt a pillanatot előkészítik. „Akkor legyetek mellettük, bíztassátok, bátorítsátok, és akkor imádkozzatok értük még szorosabban, odaadóbban, mert nagyon sok lelki erőre van szükség, hogy valami felépüljön” – mondta, majd azt kívánta, tegyenek meg mindent, hogy ezek a fejlődések megmaradjanak, élettel teljenek meg és folytatódjanak.

További részleteket a https://maszol.ro/belfold/Magyargoroszlo-felujitottak-a-reformatus-templomot-ravatalozot-epitettek oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.