Tue. Jun 18th, 2024

Kelemen Hunor levele az erdélyi magyarokhoz

Tisztelt Honfitársam!

A június 9-i két választáson településeink jövőjéről és az európai parlamenti képviseletről döntünk. Minden magyar ember érdeke az, hogy legyen erőnk Erdélyben, és legyen hangunk Brüsszelben.

Vannak, akik gyengíteni akarják a közösséget, el akarnak bizonytalanítani. Ők azt mondják: két-három képviselő szavának nincs ereje Brüsszelben. Ne higgyenek nekik, mert ez nem igaz!

Volt és van befolyásunk. Amikor 2007-ben az Európai Unióhoz csatlakoztunk, azt mondtuk, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek európai szintű jogvédelméért fogunk harcolni. Az erdélyi és a Kárpát-medencében élő magyarokért. Nem adtuk fel! És ha új európai vezetés lesz, biztos vagyok benne, hogy több figyelmet kapnak kisebbségi jogaink.

Mert az Európai Uniónak változnia kell. Nem lehet kettős mérce! Ami jó a dél-tiroliaknak, az jó kell legyen az erdélyieknek, a székelyeknek, partiumiaknak, bánságiaknak is. De változnia kell legfőképpen azért, hogy végre a polgárok problémáival és elvárásaival foglalkozzon.

Ezért mi egy olyan Uniót akarunk, amelyik képes beleszólni a világ dolgaiba, képes megvédeni bennünket, magyarokat, a kelet-közép európai országokat segíti a felzárkózásban.

Ahhoz, hogy a változásnak részesei és ne elszenvedői legyünk, nekünk is ott kell lennünk.

Kérje meg barátait, családtagjait, hogy június 9-én menjenek el szavazni, mert fontos. Ez most nem politikai verseny, hanem fontos közösségi ügy!

Sok kicsi sokra megy, tartja a mondás. Minden segítség, minden egyes szavazat számít abban, hogy mi, erdélyi magyarok megőrizzük képviseletünket Brüsszelben és befolyásunkat itthon.

Számítok Önre június 9-én!

Tisztelettel,

Kelemen Hunor