Mon. Apr 15th, 2024

M. Budăi: A fogyatékkal élőknek járó ingyenjegyeket a jogaikat védő civil szervezetek is átvehetik

A fogyatékkal élőknek járó ingyenjegyeket a jogaikat védő civil szervezetek is átvehetik, miután a kormány szerdai ülésén módosította a vonatkozó jogszabály előírásit – tájékoztat a munkaügyi minisztérium szerdai közleménye.

Az eljárás célja a fogyatékkal élők támogatása, akik szervezeteiken keresztül könnyebben hozzájutnak az ingyenjegyekhez.

,,Szeretnénk támogatni a fogyatékkal élőket, hogy könnyebben hozzáférhessenek az ingyenes utazási jegyekhez, és ebből az alaklomból köszönetet mondok a civil szervezeteknek a fogyatékkal élők e jogának közvetítésében nyújtott támogatásukért. Ezzel az intézkedéssel folytatjuk a bürokrácia csökkentését (… ), amelynek célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítse a fogyatékossággal élő emberek életét”- mondta Marius Budăi munkaügyi miniszter.

A jelenlegi előírások szerint az ingyenjegyeket csak maga a fogyatékkal élő személy, vagy az általa közjegyző előtt megbízott más személy veheti át.

2018. december 31-én a munkaügyi minisztérium nyilvántartásában 323.365 súlyos fogyatékossággal és 410.105 fokozott fogyatékossággal élő személy szerepelt. Az ingyenes városközi közlekedésre jogosult 733.470 személy közül csak 83 ezer gyakorolta ténylegesen ezt a jogot.

agerpres.ro