Tue. Jul 16th, 2024

Sámsonban dolgoznak a víz- és csatornahálózat kiépítésén

A falu közössége 20 éve várja a víz- és csatornabekötést, ehhez kezdtek hozzá, ezen dolgoznak jelenleg, de apróbb dolgoknak is örül, mint például a gyereknap megrendezése, ami mandátuma előtt nem volt Sámsonban, de azóta minden évben megrendezik, népszerű lett, a gyerekek várják. – mondta Bántó Zoltán polgármester.

Nagyobb projektek: víz-, csatornahálózat kiépítése, közösségi ház, kápolna építése

,,Jelenleg két vagy három nagyobb projektünk van, amiből az első a víz-, csatornahálózat kiépítése. 2016-ban, amikor ide kerültem, akkor írtuk alá a szerződéseket Bukarestben, s ezt követően bár eltelt több mint két év, semmi nem látszott ebből a projektből a községben. Ennek megvalósítására van 3 évünk, és ha a kormány tud anyagilag támogatni, akkor jövőre be tudjuk fejezni. Miután leteszik a csöveket, az aszfaltozást is elkezdjük, mert célunk, hogy Sámson és Mocsolya egy modern kis faluvá váljon. Rengeteg energiát fektettünk már a falu szépítésére, sajnos kevés zöldterületünk van, de ami van, azt szeretjük tisztán tartani. Ha lesz aszfalt, már nem lesz annyi sár.

Az idén elkezdtük a helyi kultúr­ott­hon felújítását is. A református egyház is rendelkezik egy kultúrotthonnal, de szerettünk volna még egy kisebbet létre­hozni, amit közösségi háznak fogunk nevezni, ezért úgy döntöttünk, hogy egy régi óvodát alakítunk át uniós pályázat révén, ebben kisebb rendezvényeket, iskola-, falugyűlést tartunk, és itt lesz a falumúzeum is. A szerződést aláírtuk, már javában folynak a munkálatok, a vállalkozó szerint az idén befejezik.

A helyi kápolna is uniós forrásból épül, tavaly decemberben kezdtünk hozzá, a falai állnak, és szeretnénk, ha november elsejére, a halottak napjára tető alá kerülne, elkészülne” – mondta a polgármester.