Thu. Apr 18th, 2024

Lakhatási támogatás orvosok, gyógyszerészek számára a Szilágyságban

,,A Studium–Prospero Alapítvány pályázatot hirdet az újonnan elkészült krasznai orvosi szolgálati lakás elfoglalására. A Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával felépített családi ház tágas nappalijával, három hálószobájával, 6000 nm kertjével, gyümölcsösével ideális otthonául szolgálhat egy fiatal, családos orvos vagy gyógyszerész számára.
A krasznai Kút útja 173/B. szám alatt található szolgálati lakásra a Szilágyság Zilah–Kraszna–Szilágysomlyó térségében dolgozó családorvosok, más szakorvosok, gyógyszerészek pályázhatnak.

Emellett jelentkezhetnek szakvizsga előtt álló rezidens orvosok is, akik a közelgő szakvizsgájukat követően állással rendelkeznek az említett térség bármelyik állami egészségügyi intézményében.
A pályázatok elbírálásánál a krasznai orvosok, gyógyszerészek előnyt élveznek a környékbeli településeken tevékenykedő szakemberekkel szemben. Továbbá családi házról lévén szó, a családos pályázók előnyt élveznek az egyedülállókkal szemben.

A lakástámogatás három évre szól, hosszabbítási lehetőséggel. A nyertes pályázó e három év alatt önköltségi áron lakhat családjával az ingatlanban, azaz csak rezsiköltségeit kell állnia.”

Részletesebben a támogatásról az e heti Szilágyságban olvashatnak.