Thu. Jun 20th, 2024

Vincze Loránt Szilágy megyében: A magyar ügyért kell harcolnunk itthon és Európában

A gazdák támogatásainak megőrzése és a településeink fejlesztéséhez szükséges források biztosítása kiemelt célunk az Európai Parlamentben, de a közösségünk számára az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolása ugyanilyen fontos. Május 26-án eldől, hogy erős magyar képviselet fog dolgozni értünk Európában vagy csak a magyarellenes román politikusoktól lesz hangos Brüsszel” – mondta el Vincze Loránt, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, a FUEN elnöke Szilágy megyében.

A jelölt Krasznán a hagyományos keddi vásárban ismertette az RMDSZ európai célkitűzéseit, ahol a helyi termelőkkel beszélgetett. Az ötven személyt foglalkoztató, kétmillió lejes uniós támogatásból modernizált helyi kórházba is ellátogatott Bogya Miklós polgármesterrel, Szilágyi Róberttel, a Szilágy megyei tanács alelnökével és Pop Imre megyegazdával. A településen számos beruházás valósult meg uniós pénzekből: kiépítették a szennyvízhálózatot, hegyi utakat újítottak fel, árvízvédelmi beruházások történtek, napközi otthont támogattak. Jelenleg is közel egymillió eurós értékben zajlanak munkálatok: iskola és óvoda felújítás, a falumúzeum, illetve a hosszúaszói kultúrotthon felújítása.

A borászatáról és méhészetéről ismert Szilágysámsonban zajlik jelenleg a megye legnagyobb beruházás-sorozata: uniós támogatásból épül a település víz- és csatornahálózata, kultúrház, közösségi központ közel ötmillió euró értékben. A munkálatok megtekintése mellett Vincze Lorántot zöldség- és virágtermesztési helyi vállalkozásokhoz és a Mocsolyában működő turisztikai központba is elkalauzolta Bántó Zoltán polgármester.

Szilágysámsonban életerős, bátor és tettre kész helyiekkel találkoztam, akiknek nagyon határozott elképzeléseik vannak településük és a közösségük jövőjéről. Nagyon sok fiatal család él a közel ezerötszáz főt számláló településen, az iskolába közel négyszáz gyermek jár. Európában is azért kell dolgoznunk, hogy ezek a közösségek biztonságban érezhessék magukat, támogatásokat kapjanak a fejlesztésekre, lendületet kapjanak a vállalkozások. Nekünk a magyar ügyért és a magyarellenesség ellen kell harcolnunk itthon és Európában is, ezért kérjük a támogatásukat a május 26-i választásokon” – nyilatkozta Vincze Loránt, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje.

RMDSZ-tájékoztató