Tue. Mar 5th, 2024

Kockás volt és elgurult, avagy farsang bagosi színis módra

,,A Szilágybagosi Amatőr Színjátszó Társulat február 8-án tartotta meg a 2020-as farsangi mulatságát. A vacso­rával, előadással, vetélkedővel és tombolával megfűszerezett rendezvényen minden résztvevő kedvére csemegézhetett a számára ínyenc falatokból.

Az este a társulat előadásával indult, bemutatásra került Szabó Róbert Csaba: Vajon nagyi és az aranyásók című meseregénye, melynek színpadi szövegkönyvét maga a szerző írt át a bagosi társulat kérésére. A művet a veres­pataki ciános bányászati technológia bevezetése elleni tiltakozás ihlette. A meseregény a környezetünk iránti felelősségről, az igaz barátságról, a gondoskodásról és természetesen a felnőtté válásról szól, valamint bizonyságot tesz arról az egyre erősödő hitről, hogy ezt a világot már csak a gyerekek menthetik meg. …

Tombolahúzást követően kihirdettük a győzteseket: IV. helyezett: Varga Levente és Éva, III. helyezett: Fekete István és Emese, II. helyezett: Nagy Szabolcs és Edina, I. hely és egyben a Bálkirálya és a Bálkirálynője cím győztese: Tönkő Ottó és Lukács Márta. A győztes pár a cím mellett megnyerte a különdíjat is, ami egy Vajon nagyi és az aranyásók kötet volt, amit a szerző a királyi párnak dedikált.

Ezúton is szeretném kifejezni köszö­netemet a Szilágybagosi Amatőr Színjátszó Társulat nevében minden résztvevőnek, a tombolatárgy felajánlóknak, Fekete Klárikának a három ajándék­csomagért, Szabó Róbert Csabának, a Szilágybagosi Polgármesteri Hivatalnak és Helyi Tanácsnak, hogy támogatták rendezvényünket.

Birtalan Beáta

A farsangi mulatságról az e heti Szilágyságban olvashatnak.