Fri. Feb 23rd, 2024

20 éve színpadon a krasznai TINIKOMÉDIÁSOK – örömjáték a javából

,,Gálaműsorral ünnepelte 20 éves születésnapját a krasznai TINIKOMÉDIÁSOK diákszínjátszócsoport. A különleges alkalomra az elmúlt vasárnap, február 9-én, délután 5 órától került sor a Petőfi Sándor Művelődési Házban. …

A rendezvényt Seres Dénes parla­­men­ti képviselő, Bogya Miklós pol­gár­mester és Anderlik István isko­laigazgató nyitották meg.

Bogya Miklós örömmel méltatta a születésnapos csapatot. Elmondta, hogy az önkormányzat mindig is a szívén viselte és viseli a csapat tevékenységét és megígérte, hogy ez a jövőben sem lesz másként. – Mindazok, akik megfordulnak ezen a színpadon, azok mind a mi krasznai gyerekeink, akikre büszkék vagyunk. – fogalmazott az elöljáró.

Seres Dénes képviselő szeretettel gra­tulált a csapatnak, és a csapat veze­tőjének, Ozsvát Ilona tanárnőnek a nemes és következetes munkáért, amit 20 éve lendületesen és töretlenül végez a gyermekek körében, ápolva és fejlesztve ez által az anyanyelvi kultúrát, művelve nyelvünket és nem utolsó sorban hagyományt teremtve.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ez a 20 év diákszínjátszás milyen jótékony hatással volt és van diákjainkra – mondta Anderlik István iskolaigazgató – A legszebb az egészben az, hogy pró­bák, illetve az előadások alatt szinte észrevétlenül fejlődik a kommunikációs készségük, kiállásuk. A 310-es szám magáért beszél, ami azt jelenti, hogy a diákok akartak, akarnak és reményeink szerint továbbra is részt akarnak majd venni a diákszínjátszásban.

A rendezvényt megtisztelte jelen­lé­tével Pop Imre megyegazda is. Polgár­mestersége idején lelkes támogatója volt a színjátszóknak….

A Tinikomédiások nem csupán egy csapat, hanem egy nagy család, ahol mindenki kiáll a másikért. Szeretik a kihívásokat, ezért repertoárjuk mindig színes, a klasszikus színművektől, a népi játékokig, paródiák, mesefeldolgozások, sulikomédiák, kamaszdrámák, abszurd játékok egyaránt szerepelnek. Részt vettek számos helyi, megyei, országos és nemzetközi amatőr- és diákszínjátszó fesztiválon, sokszor voltak a dobogó legfelső fokán, de a legnagyobb sikernek a közönség szeretetét tartják.

BOLDOG 20-adik SZÜLETÉS­NA­POT TINIKOMÉDIÁSOK!

Oláh Tünde

A gálaműsorról az e heti Szilágyságban olvashatnak.