Tue. Jun 18th, 2024

Két kategóriában csoportelső különdíjat és NATIONAL CHAMPION trófeát szerzett a CARASSIA CLASSIC BRUT MAGNUM

Londonban, november 4-én hozták nyilvánosságra a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC 2019) aranyérmesei között is kimagasló eredményeket elért tételeket. A Carassia Classic Brut Magnum a júliusban elnyert aranyérem mellett, két kategóriában is csoportelső (Best in Class) minősítést kapott, valamint egy Best Romanian Sparkling Wine címet is átvehetett a Londonban megszervezett gálavacsorán.

A Tom Stevenson, Essi Avellan és Márkus György nevével fémjelzett bíráló bizottság idén a Legjobb Romániai Magnum Pezsgő és a Legjobb Non-Vintage Brut Pezsgő csoportelső BEST IN CLASS különdíjjal tüntette ki a Carassia Classic Brut Magnum pezsgőnket. A Carassia Classic tradicionális champagne-fajták házasítása, mely a 2015-ös szüretből származik és három éves magnum palackos érlelést követően került degorzsálásra. A magnum palackos érlelésre jellemző komplexitását, eleganciáját és frissességét emelték ki a CSWWC bírái kóstolási jegyzeteikben.

Az csoportelsőségeken kívül nagy megtiszteltetés számunkra, hogy megszereztük az ország első Nemzeti Bajnok trófeáját (National Champion Romania), amivel a legjobb romániai pezsgőt illetik és ezzel a kiosztott 14 országos bajnoki cím közül először kerül trófea az országba.

A gálaesten került sor a pezsgők legátfogóbb enciklopédiájának, a Christie’s World Encyclopedia of Champagne & Sparkling Wine nemzetközi premier előtti bemutatójára, melyben első alkalommal szerepel a Kárászteleki Pezsgőpincészet, a tavalyi CSWWC díjazott tételeivel. Büszkék vagyunk, hogy Világbajnokság és e címzetes kiadvány történetében is első erdélyi pincészetként vagyunk jelen és gratulálunk a Kreinbacher Birtoknak, aki szintén Nemzeti Bajnok trófeát szerzett a legjobb Magyar Pezsgőként.

A CSWWC 2019 díjai:

  1. Carassia NV Classic Brut Magnum Aranyérem
  2. Carassia NV Blanc de Blancs Magnum Ezüstérem

A CSWWC 2019 kategóriadíjai:

  1. Carassia NV Classic Brut Magnum “BEST IN CLASS” díj legjobb Non-vintage Brut Magnum kategóriában, Románia
  2. Carassia NV Classic Brut Magnum “BEST IN CLASS” díj legjobb romániai Magnum tétel kategória
  3. Carassia NV Classic Brut Magnum, National Champion “Best Romanian Sparkling Wine ”  – különdíj

A képen balról jobbra: Bereczki Csaba, borász, Essi Avellan MAster of Wine, a CSWWC zsűri tagja, a pezsgő enciklopédia társszerzője, Ilonczai Balázs, a Kárászteleki Pezsgőpincészet kereskedelmi igazgatója.