Tue. Mar 5th, 2024

Ingyenes szolgáltatásokat nyújt az időseknek a Szilágy Megyei Vöröskereszt

Az időskorúak problémáiról tartottak tanácskozást a héten a Szilágy Megyei Prefektusi Hivatalban. A megbeszélésen részt vett a Szilágy Megyei Vöröskereszt igazgatója, Lorena Filip is, aki a szervezet tevékenységét mutatta be.

Az igazgatónő kiemelte, bár még mindig kevesen tudnak róla, a Vöröskereszt a kiszolgáltatott helyzetben lévő idősek otthoni ápolását is biztosítja. Továbbá olyan ingyenes szolgáltatásokat nyújt, amelyek nagyrészt hozzájárulnak az idős személyek mindennapjainak megkönnyítéséhez. Ilyen a ruhamosás, takarítás, de ha kell, elkísérik őket az orvoshoz vagy bevásárolni is. Megyénkben jelenleg 180 kedvezményezett számára nyújtanak ilyen típusú ellátásokat.

Dari Tamás Szilágy megyei prefektus ismertette, a Polgári Párbeszéd Konzultatív Bizottság e havi ülésén az igazgatónő a zilahi kedvezményezetteknek nyújtott egészségügyi és szociális szolgáltatásokon kívül beszélt a humanitárius szervezetről is. Elmondta, a Szilágy megyei Vöröskereszt az egészségügyi minisztérium és az Egészségbiztosító Ház által engedélyezett, otthoni egészségügyi szolgáltatásokat végző szervezet. Az otthoni egészségügyi szolgáltatásokat a háziorvos vagy a szakorvos ajánlása alapján nyújtják, egy évben legfeljebb 90 napig. Ezek mellett különböző gyógyászati segédeszközöket is ingyenesen biztosítanak.

A szolgáltatásokról a Szilágyság hetilapban és a https://maszol.ro/belfold/Ingyenes-szolgaltatasokat-nyujt-az-idoseknek-a-Szilagy-Megyei-Voroskereszt honlapon olvashatnak.