Tue. Jul 16th, 2024

Kerékpárút és elektromos autóbuszok – több mint 30 millió euró értékben fejleszthet Zilah

Az országos helyreállítási terv (PNRR) révén Zilah önkormányzata több mint 30 millió euró értékű fejlesztést valósíthat meg. Április-május hónapban az önkormányzat tizenegy támogatási kérelmet nyújtott be felújításra, beruházásra, a visszajelzések szerint mindegyiket jóváhagyták – ismertette Fazakas Miklós alpolgármester, aki elmondta, a közeljövőben aláírják a finanszírozási szerződéseket.

A PNRR által korszerűsítik a Közterület-felügyelet (SADP) székhelyét és hat helyi oktatási intézményt, további húsz elektromos autóbusszal bővítik a helyi tömegközlekedési vállalat járműparkját, kerékpárutat építenek a folyópart mentén, intelligens szállítási (ITS – Intelligent Transport System) és TIC-rendszereket vásárolnak. Mindezek mellett az önkormányzat alacsony energiafelhasználású lakásokat tervez építeni a fiatalok számára.

Az alpolgármester elmondta, az elkövetkező időszakban homlokzati hőszigetelést végeznek a Gheorghe Șincai Pedagógiai Líceum, a Simion Bărnuțiu Általános Iskola, a Iuliu Maniu Általános Iskola, a Mihai Viteazul Technológiai Líceum, a Porolissum Általános Iskola, a George Coșbuc Általános Iskola és a Mihai Eminescu Általános Iskola épületén.

Korszerűsítik a település tömegközlekedési menedzsment rendszerét

A múlt héten a városháza benyújtotta a szükséges dokumentációt az intelligens közlekedési rendszerek beruházására, a berendezések és infrastruktúra (hardver és szoftver) beszerzésére és üzembe helyezésére, valamint a telepítésekhez és üzembe helyezésekhez szükséges munkálatok kivitelezésére, engedélyek beszerzésére.-

A zilahi fejlesztésről részletesen a https://maszol.ro/belfold/Kerekparut-es-elektromos-autobuszok-tobb-mint-30-millio-lej-ertekben-fejleszthet-Zilah honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.