Tue. Jun 18th, 2024

Elballagtak a zilahi refisek: „az elszántság és a kemény munka előtt még a szerencsétlenség és a nehéz sors is térdre ereszkedik”

A Zilahi Református Wesselényi Kollégium matematika-informatika és humán-teológia szakos diákjai is elbúcsúztak második otthonuktól – tanintézményüktől –, tanáraiktól és diáktársaiktól.

A ballagásra péntek délelőtt került sor a zsúfolásig megtelt Zilahi Belvárosi Református Nagytemplomban, ahol igét hirdetett Sándor András, a szilágysomlyói Református Egyházmegye esperese, majd Kádár Tamás, a zilahi Református Egyházmegye esperese arra buzdította a végzősöket, hogy mindig tegyék azt, ami Istennek kedves, mert Neki terve van velük.A szerző fotói A szerző fotói Szilágyi Róbert-István, a megye tanács RMDSZ-es alelnöke is köszöntötte a végzősöket és a megjelenteket. Mint mondta, a szülők életében eljön az a pillanat, amikor a gyermekek kezét el kell engedni, hogy helyt álljanak a nagybetűs életben, de a családra mindig lehet majd számítani. „Köszönöm, hogy beléptél az életembe, és örömet szereztél nekem, köszönöm, hogy szerettél, és elfogadtad az én szeretetemet. Köszönöm az élményeket, az emlékeket, amelyeket életem végéig féltő gonddal megőrzök. És főleg köszönet illet, amiért megmutattad nekem, hogy eljön az idő, amikor elengedhetlek” – idézte Nicholas Sparks amerikai író gondolatait.

A pedagógusoknak is megköszönte az elmúlt évek munkáját, hogy oktatták, tanították, biztatták a fiatalokat, hogy a megszerzett bölcsesség és tudás révén az elkövetkezendőkben le tudják majd győzni az akadályokat. A diákokhoz fordulva elmondta, soha ne adják fel álmaikat, mindig legyen hitük, és erejük a továbblépéshez. Legyenek bátrak, hallgassanak megérzéseikre, és szeressék azt, amit csinálnak. Bárhova sodorja majd őket az élet, mindig legyenek büszkék a Zilahi Református Wesselényi Kollégiumra, a gyökereikre ahonnan elindultak, és találják meg a helyüket az életben.

Fazakas Miklós helyi alpolgármester üdvözlő beszédében a diákokhoz szólva elmondta, a mai esemény örökre megmarad emlékezetükben, és remélhetőleg szívesen gondolnak majd vissza rá. Mint fogalmazott, életük egyik fontos mérföldkövéhez érkeztek. „Talán még nem döbbentetek rá, de hamarosan ráfogtok, hogy a ballagás után hirtelen jobban mint máskor, nagyon sok döntést kell hoznotok, döntéseket, amelyek meghatározóak lesznek életetekre. Iskola, munkahely, párválasztás, a hely ahol szeretnétek letelepedni, fészket rakni”.

További részleteket a https://maszol.ro/belfold/Elballagtak-a-zilahi-refisek-az-elszantsag-es-a-kemeny-munka-elott-meg-a-szerencsetlenseg-es-a-nehez-sors-is-terdre-ereszkedik oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.