Thu. Apr 18th, 2024

Karácsonyi bált rendeztek Szilágycsehben

A Szilágycsehi Ifjúsági Tanács 2019. december 25-én immár kilencedik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi bált. Az ifjúsági tanács éves rendezvényei közt nagy szerepet kapnak a különböző sportesemények mellett a hagyományőrző bálok megszervezése, mint például a Farsangi bál, Nőnapi bál, Szüreti bál, de legnagyobb érdeklődéssel bíró rendezvény minden évben a Karácsonyi bál. Ez alkalommal se volt ez másként a rendezők nagy örömére. Rekordszámú vendég vett részt az eseményen, több mint 450 fő volt jelen a szilágycsehi Amfora vendéglőben.

Házigazdaként, Moni Sándor, a Szilágycsehi Ifjúsági Tanács elnöke köszöntötte az egybegyűlteket és a meghívottakat.

A karácsony az adományozás ideje!

A helyi RMDSZ szervezete, a Nőegyesület és az Ifjúsági Tanács idén is egy olyan ötletnek tett eleget, miszerint minden 80-ik évét betöltő személyt egy kis ajándékcsomaggal lepjen meg!

Adni jó, jónak lenni jó, így az Ifjúsági Tanács sem rugaszkodik el attól, hogy ahol tud, segítsen. Sokunknak ismerősen cseng ez a szó vagy név, hogy Noel, hisz a szó jelentése a francia nyelvben Karácsony. Rengetegszer láthattuk az interneten, közösségi felületeken ezt a nevet. Igen, van egy nagyon aranyos 4 hónapos kisfiú, akit Noelnek hívnak, itt a közelben él, Bihar megyében. Egy nagyon ritka betegséggel, gerinc eredetű izomsorvadással diagnosztizálták. De van remény a felépülésére. Nem kevesebb, mint 2,1 millió dolláros kezelésre lenne szüksége. Persze, ezt az óriási összeget önerőből szinte lehetetlen összegyűjteni, ezért nagyszabású mozgósítások történtek Erdély-szerte és Magyarországon is, annak érdekében, hogy mihamarabb összegyűljön ez az összeg. Így arra gondoltunk, hogy mi is beszállunk ebbe a gyűjtésbe. Az est folyamán Noel dobozába 2.850 lej gyűlt össze, amit sikeresen átutaltunk a számlájára.

Ezúton is szeretnénk kifejezni a szervezeteknek és a bál résztvevőinek a mérhetetlen köszönetünket, tiszteletünket és nagyrabecsülésünket ezért a nemes gesztusért, hogy adományaikkal támogatták ezen gyermeket és időseket.

A bál folyamán  a szórakozás, a jókedv jellemezte a népes csapatot. Mindehhez hozzájárult Dj Siky lemezlovas.

Számos tombolanyeremény lelt gazdára, melyekért köszönet illeti támogatóinkat: Szilágycseh Város Polgármesteri Hivatala, a Szilágycsehi RMDSZ, a Szilágycsehi Művelődési Ház, Titisan Prod Com Kft.  Horváth Zoltán, Éden virágbolt, Kulcsár Conf, Moni Lóránd, Szabó Márk, Nagy Erika, Tisyna, Varga Krisztián, Szabrex taxi, Bántó Carpet, Kiss Rudolf, Márkus Anita, LarOn, Cheregi Romeo, Szipoly Emil, és köszönet mindazoknak, akik részt vettek a rendezvényen.

Kívánjuk, hogy az újév hozzon mindenkinek örömet, egészséget és békességet!

Moni Sándor