Tue. Jul 16th, 2024

Júniusban elkezdik a hátrányos helyzetű személyeknek szánt élelmiszer-utalványok folyósítását

Az 50 eurós élelmiszer-utalványok legnagyobb részét már június folyamán kézbesíteni fogják, a többit július első felében. Alapélelmiszer csomagra (kenyér, burgonya, rizs, olaj, baromfihús és tojás) jogosultak az egyszülős vagy két gyermeket nevelő családok, akiknek a havi átlag nettó jövedelme 600 lej alatt van, a garantált bérminimumon élők, a fogyatékkal élők, a hajléktalanok, és az 1500 lej alatti kisnyugdíjasok – ismertette Seres Dénes parlamenti képviselő.

Az év végéig kéthavonta folyósítandó 50 eurós összegek első részlete június-júliusra esedékes, és a tervek szerint a kedvezményezettek többsége már júniusban hozzájuthat a pénzhez, de július végéig mindenképpen eljut mindenkihez a támogatás. A kézbesített kártyák feltöltése a támogatás összegével néhány napot igénybe vesz, viszont a támogatás második, harmadik és negyedik részletének folyósítása egyszerű lesz, mert csak fel kell tölteni pénzzel a kártyákat.

A voucherek postai úton jutnak el a kedvezményezettekhez.

A kormány május 9-én hagyta jóvá a rendeletet, amely értelmében a kis jövedelmű személyek kéthavonta egy 250 lejes vouchert kapnak, amelyet alapélelmiszerek vásárlására használhatnak fel.