Tue. Mar 5th, 2024

Iohannis: továbbra is emelni akarjuk a nyugdíjakat; biztosan nem lesznek bércsökkentések

Klaus Iohannis szerint az Orban-kormány, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és ő maga is támogatja a nyugdíjak emelését. Csütörtök esti sajtótájékoztatóján az államfő azt is kijelentette, hogy ,,biztosan” nem lesznek bércsökkentések a közszférában.

A nyugdíjtörvény kilátásba helyezett módosításával kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva Iohannis rámutatott, csütörtökön többek között erről is egyeztetett a miniszterelnökkel és a munkaügyi miniszterrel, akik szerint a jelenleg hatályos jogszabály több ponton is “homályos”, és számos méltánytalanságot tartalmaz, ezért javításra szorul. ,,Ami a nyugdíjak emelését illeti, jómagam is, az Orban-kormány is, és a Nemzeti Liberális Párt is továbbra is emelni akarjuk a nyugdíjakat” – fogalmazott.

Az államfő megjegyezte, a jövő évi állami költségvetésről egyelőre csak elviekben tárgyalt a kormány képviselőivel, konkrét részletekről még nem beszéltek. Megkérdezték tőle, tudomása szerint lesznek-e bércsökkentések, tervezik-e a bérek befagyasztását vagy új adók bevezetését. “Nem lesz ilyesmi. Biztosan nem lesznek fizetéscsökkentések. Szó sem lehet erről” – válaszolt az elnök.

agerpres.ro