Thu. Jun 8th, 2023

Iohannis az üzemanyag pótlólagos jövedéki adójának eltörléséről: jót fog tenni a gazdaságnak

Ki fogja hirdetni az üzemanyag pótlólagos jövedéki adóját, valamint a részmunkaidős szerződések túladóztatását eltörlő törvényt, mert ezeket az intézkedéseket meg kell hozni a gazdaság fellendítése érdekében – nyilatkozta Klaus Iohannis államfő csütörtök esti sajtótájékoztatóján.

Iohannis felidézte, hogy a pótlólagos jövedéki adót a PSD vezette be, majd eltörölte, majd megint bevezette. A jogszabály eltörlését a PNL kezdeményezte, és ez jót fog tenni a gazdaságnak – vélekedett Iohannis.

A képviselőház szerdán fogadta el döntő házként az üzemanyag pótlólagos jövedéki adóját eltörlő törvénytervezetet.

Az adótörvénykönyvet módosító javaslat értelmében 2020. január elsejétől eltörlik az üzemanyag 2017-ben bevezetett pótlólagos jövedéki adóját.

A tervezetet 280 képviselő támogatta szavazatával, egy személy ellene szavazott, ketten tartózkodtak.

Az elfogadott tervezet előírja a részmunkaidős szerződések túladóztatásának megszüntetését is. Az erről szóló módosító javaslat értelmében jövő év elejétől a részmunkaidős alkalmazottak bérjárulékait valós fizetésük, nem a bruttó minimálbér alapján számolják ki.

Az 53 nemzeti liberális párti törvényhozó által kezdeményezett tervezetről döntő házként szavazott szerdán a képviselőház plénuma.

agerpres.ro