Tue. May 28th, 2024

Indul a Bölcs diák vetélkedő

A Communitas Alapítvány november 26-án, csütörtökön indítja útjára a „Bölcs diákok” nevű, középiskolásoknak szóló interdiszciplináris vetélkedőjét, immáron 11-ik alkalommal. A vetélkedő célja a tanulók érdeklődésének felkeltése a természeti és kulturális értékeik iránt olyan interaktív, szórakoztató feladatok segítségével, melyek az elméleti tudás gyakorlati felhasználása által átfogó, összefüggéseket kereső világkép kialakítására ösztönöznek.

Az érdeklődök csütörtökön 15 órától a Communitas Alapítvány Facebook oldalán követhetik figyelemmel a versenyindító beszélgetést. A vetélkedővel kapcsolatos kérdéseket kommentben vagy FB messenger üzenetben lehet megírni, majd az élő közvetítést követően telefonos, illetve online interjúkat lehet készíteni a beszélgetésben résztvevőkkel.

Az eseményen részt vesz dr. Markó Bálint, a BBTE rektorhelyettese és a Biológia és Ökológia Intézet tanára, dr. Kádár Magor, a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklámintézetének tanára, dr. Silye Lóránd, a BBTE Geológia Intézetének tanára, Molnár Galaczi Júlia, a Bölcs diák vetélkedő feladatlapjainak összeállítója, Sólyom Réka, a vetélkedő szervezője, valamint Székely-Varga Szilárd bölcs diák.