Mon. Jun 24th, 2024

I. Családi Advent Szilágysomlyón

,,Kedd délután a szilágysomlyói kultúrotthonban megrendezték az I. Családi Adventet, mert ,,Együtt lenni jó”, különösen az ünnepek előtt, a várakozás időszakában.
Az idén a szilágysomlyói RMDSZ elhatározta, hogy egy közös előünneplésre összehívja a város magyar lakosságát, hogy lelkiekben feltöltődjenek, ezért összeállítottak egy ünnepi műsort, hogy együtt éljék meg az adventi várakozás varázslatos hangulatát…

A rendezvényt követően Papp Zsolt helyi RMDSZ elnök elmondta, öröm volt látni, hogy ilyen szép számmal megjelentek az ünnepi műsoron, hogy együtt ünnepelhessenek, ugyanakkor segítsenek a kis Noelnek. Az est folyamán több mint 7.000 lej gyűlt össze és péntekig még lehet licitálni egy fenyőfára is a szilágysomlyói RMDSZ oldalán. Az ebből befolyt összeget is Noelnek ajánlják fel. Kiemelte, hogy köszönet jár mindazoknak, akik részt vettek az események megszer­vezésében, az egyházaknak, a Báthory Általános Iskolának, a civil szer­vezeteknek – a Báthory Alapítványnak és az EMKE-nek -, a Játékakadémiának, cégeknek, magánszemélyeknek és min­denkinek, aki hozzájárult az est si­keréhez. Reméli, jövőre ugyanott, u­gyan­csak karácsony előtt ismét együtt ün­nepelhet a szilágysomlyói magyar­ság.”

Az I. Családi Adventről a Szilágyság e heti lapszámában olvashatnak.