Tue. Jul 16th, 2024

Hegedüs Csilla: május 26-án el kell mennünk szavazni, másképp veszélybe kerülnek a támogatások 

Erdélyi műemlékeink kerülnek veszélybe, ha nem maradnak meg az uniós támogatások. Május 26-án azért kell felmutatnunk közösségünk erejét, hogy mindazokat a kincsek, amelyek számunkra fontosak megmaradjanak és védve legyenek. 

„Az erdélyi magyar egyházak példaértékű munkát végeznek, hiszen semmilyen más egyház nem vállalt be ennyi pályázatot, mint magyar egyházaink. Bágyonban és Várfalván az idén sikerül befejezni a két gyönyörű unitárius templom felújítását, ezen felül pedig az is nagyon érdekes, hogy olyan régészeti ásatásokat végeztek, ahol óriási értékek kerültek elő, így Erdély történelmének egy újabb szegletét sikerült megismernünk. Ezek a közösségek nem tudták volna önerőből felújítani templomaikat, hiszen nagyon nagy befektetésről beszélünk, amelyhez elengedhetetlen volt az uniós támogatás. Nekünk az a dolgunk, hogy ezeket a támogatásokat megőrizzük, hiszen ezáltal Erdély szépül, fejlődik és ezáltal jobban élnek itt az emberek” – mondta a politikus.

„Az Európai Unió rengeteg fejlődést hozott Erdélybe, de változnia kell, hogy még jobb legyen az erdélyi emberek élete. Nekünk arra kell törekednünk, hogy a bekövetkező változásnak nyertesei, és ne vesztesei legyünk. Vannak igényeink, jól akarunk élni itthon, szülőföldünkön, legyenek magyar iskolák, ünnepelhessük ünnepeinket, használhassuk szabadon anyanyelvünket. Mindezek nem esnek az ölünkbe, ezért harcolni kell, a harc pedig azt jelenti, hogy elmegyünk szavazni május 26-án. Más mód nincs!” – nyomatékosított Hegedüs Csilla.