Thu. Feb 29th, 2024

Hegedüs Csilla: álljunk ki a keresztyén Európáért! 

A májusi Európai Parlamenti választás számunkra nemzeti ügy, és hosszú időre meghatározza sorsunkat. Nekünk, magyaroknak most dől el, mekkora erőnk lesz, szembe tudunk-e szállni a magyarellenes erőkkel, össze tudjuk-e fogni közösségünket, lesz-e aki képviselje érdekeinket és értékeinket Európában. 

Az Európai Parlamenti választások az elkövetkező időben olyan témákról szólnak, amelybe nem csak országok, hanem a nemzetek is beleszólhatnak. Így buzdítunk mindenkit arra, hogy az egységes magyar képviselet érdekében menjenek el választani május 26-án. Az elmúlt 100 esztendőben egyszer sem adatott meg, hogy legitim módon, együttesen képviseljük érdekeinket. Ezért a három romániai magyar képviselőnek – összeadva a többi képviselővel – meghatározó szerepe lehet” – mondta el Kató Béla püspök úr.

Közösségünk meghatározó döntés elé érkezett, most eldönthetjük, hogy milyen Európát szeretnénk, hogy milyen értékekre építse jövőjét a következő évszázadokban. Annak ellenére, hogy az uniós csatlakozás számos fejlődést hozott – könnyebben utazhatunk, tanulhatunk, dolgozhatunk külföldön, közösségünk uniós forrásoknak köszönhetően gyarapodott, templomainkat, iskoláinkat újítottuk fel – de most eljött az ideje annak, hogy Európa változzon, hiszen számunkra már nincs alternatívája. Azért kell dolgozzunk, hogy azok a támogatások, amelyekből közösségünk növekedik és olyan kincsek kerülnek vissza a szolgálatába, amelyek ezt erősítik megmaradjanak, növekedjenek” – részletezte az EP-képviselőjelölt. Hozzátette, hogy azért kell az RMDSZ-re szavazni, és minél több embert erre buzdítani, mert így biztosíthatjuk azt, hogy a magyaroknak erős, közös hangja legyen Európában.