Thu. Apr 18th, 2024

Hegedüs Csilla: a mi feladatunk épített örökségünk megmentése, a román nacionalista pártok nem állnak ki értékeinkért

Hogyha nem állunk ki egységes közösségként a jogainkért, akkor azok nyernek, akik el akarják venni ezeket tőlünk! Ha nem lesz erős Kárpát-medencei magyar összefogás az Európai Parlamentben, a magyarellenes erők fognak győzni! Ezért a május 26-i EP választás fontosabb most, mint valaha! Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla Maros megyében.

„Akik ellenünk vannak, azt akarják, hogy ne legyen magyar képviselet, ne érvényesüljön a nemzeti érdek, vegyük le a zászlót és zárjuk be a magyar iskolát. Nézzük csak meg, kik vezetik a román pártok listáit: olyanok, akik megakadályozták a csíksomlyói búcsú Unesco-listára való felvételét, olyanok, akik ismét divatba hozták a magyarellenes gyűlöletbeszédet a televízióban és büszkén képviselik a román nacionalista vonalat.  Ha mi nem fogunk össze, akkor ők lesznek többségben. Május 26-án eldől, hogy a magyarok győznek, vagy a magyarellenes erők. El kell mennünk szavazni, hogy legyen, aki kiálljon az érdekeinkért Európában!” – hangsúlyozta az RMDSZ EP-képviselőjelöltje.

 „Az Európai Unió változások előtt áll, azonban nekünk azért kell harcolnunk, hogy ennek a változásnak nyertesei legyünk. A román államnak nem érdeke, hogy magyar településeink gyarapodjanak, láthattuk az elmúlt években, hogy nem fordítanak elég pénzt erre, az autópálya és a terelőút munkálatai is ezt bizonyítják, ez nem prioritás számunkra. Ezért rendkívül fontosak az Uniós támogatások, hiszen erdélyi településeink versenyképessége kerülhet veszélybe, ha nem maradnak meg azok a finanszírozások, amelyekből utakat, csatornahálózatot, iskolákat építhetünk, felújíthatjuk műemlékeinket, tovább fejleszthetjük településeinket” – emelte ki az RMDSZ EP-képviselőjelöltje a polgármesterekkel való találkozón.