Wed. Jul 24th, 2024

Hagyományőrző családi napokat tartottak a Szilágyság több településén

Szilágysomlyó magyar közössége már szombaton ünnepelt

Ismét megszervezték Szilágysomlyón a már hagyománnyá vált Családi napot, amelyen minden korosztály képviseltette magát, és még az időjárás is kedvezett a Henrietta Szabadidőközpontban megtartott rendezvénynek.

Papp Zsolt helyi RMDSZ-elnök elmondta, két év kihagyás után ismét együtt ünnepelhetett a helyi magyarság, és ezúttal is, mint az elmúlt években, színes programokkal várták az érdeklődőket. A kora délelőtti órákban már asztalra került a sült húst, szalonna, a háttérben hangolt a Sláger Band zenekar, miközben a kicsik számára az ugrálóvár emelkedett. Ez utóbbi volt a legkeresettebb a nap folyamán, de ugyanolyan lelkesedéssel fogadták a gyerkőcök a nagyváradi színészeket is, akik bábjátékukkal, énekkel és zenével szórakoztatták a fiatal közönséget.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kallós Zoltán oktatásügyi államtitkár és Seres Dénes parlamenti képviselő is, aki kiemelte, a legfontosabb érték a család, ezért érdemes dolgozni, és a harmonikus családi élet megteremtése kell hogy legyen a cél. „Ha a családot erősítjük, a magyar nemzetet erősítjük, a közösséget, a megmaradást” – mondta.

Délutánra a bográcsokban már főtt az étel, és a nyárson sült a malac. A gyermekeknek édességgel kedveskedtek a szervezők, majd késő estig a helyi zenekar szórakoztatta a szilágysomlyói magyar közösséget.

A rendezvényről részletesen a https://maszol.ro/belfold/Hagyomanyorzo-csaladi-napokat-tartottak-a-Szilagysag-tobb-telepulesen honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.