Mon. Apr 12th, 2021

Fontolgatja a minisztérium egyes kulturális és sporttevékenységek engedélyezését

Az egészségügyi minisztérium fontolgatja egyes kulturális és sporttevékenységek engedélyezését – közölte hétfőn Vlad Voiculescu.

A parlamentben nyilatkozó egészségügyi miniszter azt mondta, a megoldás két fő összetevője az oltás és a tesztelés. A teszteléses módszerre példa ahogyan nemrég a barcelonai rockkoncert esetében eljártak.

A gyorstesztelést – ha van hely és szakember – legkönnyebben a gyógyszertárakban lehetne megejteni, az erre vonatkozó kormányrendeletet valószínűleg a kabinet hétfői ülésén vitatják meg.

A kormány azt fontolgatja, hogy a gyógyszertárak ingyen kapják meg a teszteket, ám azt nem lehet kizárni, hogy a patikák valamilyen díjat számítsanak fel a szolgáltatásért – mondta a tárcavezető.

Kifejtette: jelenleg kétmillió teszt áll rendelkezésre. Hozzátette: előfordulhat, hogy a tesztelés – akárcsak a vérvétel – az egészségbiztosító pénztár által megtérített szolgáltatássá válik.

A korlátozások egy ,,dinamikusan változó” rendszert alkotnak, mondta Voiculescu, leszögezve: a politikusok egyetlen korlátozó intézkedésre sem tettek javaslatot, valamennyit szakemberek kezdeményezték.

agerpres.ro