Mon. Feb 26th, 2024

Ezúttal valóban elindulhat a napelemprogram?

November 6-án újraindul az országos napelemprogram – jelentette be közleményében a Környezetvédelmi Alap (AFM).

A minisztérium által jóváhagyott, szereléssel foglalkozó cégek november 6-án délelőtt 10 órától újra hozzáférést kapnak ahhoz az online platformhoz, amelyre a náluk feliratkozott magánszemélyek jelentkezési dossziéit tölthetik föl.

A közlemény szerint azok a természetes személyek is részt vehetnek a programban, akik még nem nyújtották be dokumentumaikat és szeptember 10-ig nem regisztráltak őket a kivitelezők. Nekik is lehetőségük lesz igényléseiket benyújtani, feltéve, ha elfogadott és időben regisztrált kivitelezőknél teszik azt le.

A Zöld Ház program ernyője alatt futó programot szeptember 9-én indították el, ahol az összesen 636 millió lejes költségvetésű projektben egy magánszemély legfeljebb 20 ezer lejes finanszírozást igényelhet a panelrendszer kiépítésére.

Az igen jelentős érdeklődés ellenére a programot rá egy napra felfüggesztették, mert nem volt biztos, hogy legálisan zajlik a regisztrálás az online nyilvántartó rendszerben.

Többen tiltakoztak a program leállítása ellen, sürgetve a hatóságokat, hogy a csalással gyanúsított cégek kizárásával mihamarabb indítsák újra a folyamatokat.

(transindex)